Puusepänliike Ihalaisen suunnittelema uudistettu keittiö

Kodin keittiön pientä pintaremonttia – Mitä ja millä saadaan uutta ilmettä vanhaan keittiöön?

Onko ajatuksena nostaa vanhan keittiön ilmettä pienellä pintaremontilla? Katso ammattilaisen vinkit pienelle keittiöremontille.

Pientä pintaremonttia

Sanoista ”kodin keittiöremontti” herättää usein monenlaisia mielikuvia. Monilla on käsitys, että kodin keittiöremontti on ajallisesti pitkä ja vaatisin ison budjetin.  Toinen yleinen harhakuva on, että ainut tapa nostaa keittiön yleisilmettä on remontoida keittiö lattiasta kattoon. Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole, sillä keittiön yleisilmettä voidaan nostaa hyvin pienilläkin muutoksilla. Yleisilmettä voidaan nostaa esimerkiksi vaihtamalla ovet, vetimet, saranat, laatikostot, tasot, hyllyt, kuivausritilät, valaistus, hana, tiskipöytä tai tiskialtaat. Kuitenkin jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan aina yksilökohtaiset ratkaisut kohteen ja keittiö budjetin mukaan.

Pientä pintaremonttia tehdessä tulisi huomioida myös muutamia oleellisia asioita. Vanhojen keittiökaappien runkojen tulisi olla hyväkuntoiset, jolloin uusien keittiö ovien ja laatikostojen asentaminen olisi mahdollista. Myöskin remontissa tulisi huomioida vanhojen keittiökaappien ajan ja käytön myötä tulleita kulumisia/värivikoja.

 

Keittiö ovet

Yksi isoimmista keittiön uuden ilmeen luojista on vaihtaa uudet ovet vanhojen kuluneitten ovien tilalle. Ovien vaihtamisella voidaan myös lisätä keittiön valoisuutta. Saatavilla on laaja valikoima erivärisiä, kiiltoasteisia, uritettuja sekä sileäpintaisia MDF-, laminaatti-, puu-, viilu ja kalvo-ovia.

 

Saranat

Vanhat saranat ovat yleensä keittiön kuluneimpia osia, jonka vuoksi saranat kannattaa vaihtaa oviin lähes tulkoon aina. Saranat voidaan vaihtaa vaimennettuihin tai vaimentamattomiin saranoihin.

 

Laatikostot

Laatikostoihin on tarjolla monia eri vaihtoehtoja. Laatikostot voidaan vaihtaa kokonaan, etulaudat ja liukukiskot taikka ainoastaan etulaudat. Laatikostojen liukukiskoja on saatavilla vaimentamattomina, vaimennettuina sekä sähköllä toimivia. Laatikoihin on saatavilla lisävarusteena mm. pohjamattoja, lokerikkoja, pyykkikoreja, jätejärjestelmiä, lautastelineitä ja monia muita mahtavia lisävarusteita. Kysy lisää laatikoiden lisävarusteista myyjiltämme.

 

Tasot

Työtasot ovat keittiöovien ohella suurimmista uuden ilmeen luojista. Työtasojen avulla voit nopeasti lisätä keittiösi käytännöllisyyttä ja näyttävyyttä. Saatavilla on monipuolinen valikoima erivärisiä sekä muotoisia laminaatti-, massiivilaminaatti-, massiivipuu-, kivi-, keraamisia ja graniittitasoja.

 

Vetimet

Uudet vetimet antavat oville loppusilauksen uuteen ilmeeseen. Tarvittaessa keittiössä voidaan käyttää myös entisiä vetimiä. Kuitenkin usein vanhat käytetyt vetimet ovat huonokuntoisia, jolloin järkevintä olisi vaihtaa vetimet. Rahallisestikin uusien vetimien hankintaan ei tarvita isoa budjettia. Meidän Laajasta yli 500:n vetimien ja nuppien valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jokin käypä vaihtoehto.

 

Hyllyt ja kuivaus ritilät

Hyllyjä ja kuivausritilöitä ei ole aina pakollista uusia. Kuitenkin ajan saatossa hyllyt ja kuivausritilät ovat saattaneet kulua/kellastua sen verrat, että järkevin ratkaisu on uusia kuivausritilät ja hyllyt.

 

Hana, tiskiallas ja tiskipöytä

Uusien Tasojen vaihdon yhteydessä voidaan myös vaivattomasti uusia hana, tiskiallas tai tiskipöytä. Vanhoja hyväkuntoisia tiskipöytiä tai hanoja voidaan myös tarvittaessa hyödyntää. Tasoihin voidaan asentaa upotettavia tai pintaan asennettavia teräs- ja valumarmorialtaita. Saatavilla on myös paljon kosteutta ja kulutusta kestäviä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tiskipöytiä. Hanoja on saatavilla kromisena, mustana, kuparisena sekä harjattuna messinkisenä

 

Ideasta toteutukseen

Me täällä Puusepänliike Ihalaisella olemme toteuttaneet vuosien saatossa lukuisia pientä pintaremonttia vaatineita kohteita asiakkaillemme, joten uskomme ammattitaitomme olevan vähintäänkin kohdallaan. Jos siis haluaisit keittiöösi pientä piristystä pienillä muutoksilla ja olisit vailla toiveittesi toteuttajaa, niin otathan yhteyttä meihin. Pääset yhteydenotto sivulle helposti tästä. Jos kaipaisit lisää tietoa yrityksemme tuotevalikoimasta, löydän sen palvelut sivulta tai vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä yhteydenotto sivujen kautta.

0
Feed